lørdag den 19. februar 2011

Jeg kaster .. tørklædet i ringen!! Hjælp??

 Ok, det her eksperiment har ligget og rumsteret i mit hoved siden i onsdags, og i dag skulle det afprøves. 
Jeg har aldrig prøvet at lave patchwork, da jeg er lidt .. ehm.. præcisionsudfordret. Ting bliver som regel lidt skæve osv når jeg syr, så det med den der millimeter-diktatur-sy-lige har været meget skræmmende. I onsdags hos Marapytta-Lines sykursus fortalte hun om en metode, som skulle være helt vildt nemt patchwork-arbejde. Lige præcis det indlæg hun snakkede om faldt jeg tilfældigvis over, og da jeg læste den vejledning, tænkte jeg, at DET kunne jeg da finde ud af. Vejledningen findes her: lovelink!

Jeg ville gerne sy et tørklæde, og tænkte at den teknik bruger jeg da bare! Jeg kan forsøge at forklare min "grand plan" med nogle billeder:
jeg ville have mine firkanter at være 10x10 cm, så jeg klippede dem 11x11 for at have ½ cm sømrum i begge sider. Så tegnede jeg fi rkanter i 11x11cm størrelsepå vliseline . (Havde forud med STORT besvær regnet mig frem til - og Manden måtte inddrages i de geometriske udfordringer -  at den "lange" side skulle være ca. 145 cm, hvilket gav 160 cm inkl sømrum, = 14 firkanter på den led). 

så vurderede jeg hvor langt der skulle være ned til spidsen, og tegnede en streg derned og klippede.
Så fandt jeg ud af, hvordan jeg ville have mine lapper at ligge, og satte dem fast med nåle

så strøg jeg lapperne fast på vliselinet(n?? hvad hedder det egentlig?). Note to self: husk at bruge bagepapir, så at strygejernet ikke bliver klistret til af vliselinet/n - for sent.

sådan så bagsiden ud, efter strygning.

så syede jeg langs linjerne med ½ cm sømrum.

og nu har jeg et ret så fint .. tørklæde.. med fuldstændig snorlige sømme. Hvad er så problemet?

Jo, med vliselinen og de mange sømme egner det sig overhovedet ikke til et tørklæde, det kan nærmest stå op ved egen kraft!! Såååee.. det kunne blive til et fint tæppe til en lille pige at lege på?? 

Og det er her jeg kaster tørklædet i ringen. Jeg giver op. Jeg kan ikke overskue det. Jeg er VILD med mit halve tæppe, ELSKER farvekombinationen, og har klippet i (nogle af) mine mest højtelskede stoffer til det. ØØØØØØVVVVVVVVV til ingen nytte - 

Medmindre: én af jer skønne læsere kunne tænke sig at træde til med lidt syekspertise. Jeg tænker, at måske er der nogen, som bare er en haj til patchwork, og kunne tænke sig at redde en højgravid frustreret træt i ryggen stakkels amatør, og sy en halvdel til?? 
Jeg vil gerne betale fragt til dig fra mig og retur, jeg sender gerne en masse klippede stoflapper med, af de stoffer som jeg stadig har, (der må sandsynligvis suppleres med nogle flere) og jeg vil gerne betale for noget pudevat-mellemlæg- plus stof til en fin bagside. 

Er jeg skør, at spørge? Jeg krydser fingre, og håber håber håber....

patchwork-smatchwork.. :( (men idéen var SUPER i teorien, ik??)

4 kommentarer:

 1. Hejsa
  Hvis du skal sy patchwork på maskine skal du starte med at skære dine firkanter nøjagtig lige store, så kan du også sy sammen så det bliver nøjagtig. Og du kender din symaskine godt kan jeg se. Jeg synes da du skal prøve en gang til.

  SvarSlet
 2. hej jeg aner desværre slet ikke, hvad du skal gøre ved det....men jeg håber, at dit projekt kan reddes. En højgravid kvinde skal ALDRIG frustreres unødigt!! KH. Linda

  SvarSlet
 3. Øv at det ikke gik med tørklædeet. har du evt prøvet at vaske stykket, kan være det bliver blødere i det efter en vask :)

  Kh Sara

  SvarSlet
 4. Jeg har allieret mig med en erfaren patchworker, så vi finder en løsning, så tørklædet bliver til et legetæppe. :) Kunne ikke lade alle de dejlige lapper gå til spilde! Der kommer et indlæg når det er færdigt. :)

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...