torsdag den 1. juli 2010

nyt liv til gamle klude

I 2005 da jeg flyttede hjem til Færøerne fra USA genopdagede jeg strikning, som jeg ikke havde gjort noget ved siden måske gymnasietiden. Min mor havde en gammel hullet striktrøje, som hun havde brugt som ung. Jeg havde aldrig set mønsteret - har heller ikke siden - og tegnede det af, og gik i gang med denne trøje. Jeg vidste ikke helt hvad jeg kastede mig ud i, prøvede mig bare frem, og var meget opsat på at færdiggøre den. Det lykkedes også, og efterfølgende har jeg indset, hvilket monsterprojekt det egentlig var! Ville aldrig gøre det i dag, for nu ved jeg hvor svært mønsteret er, og hvor lang tid den tog, og det ville afholde mig fra det, for jeg er for utålmodig. Men er alligevel SÅ glad for at jeg fik den færdig, og jeg synes selv at den er rigtig flot, OG er glad for at det gamle mønster stadig er i brug i dag.

Min faster har også en fra sin ungdom, som hun mener at hendes mor, min farmor, selv havde tegnet mønsteret til. Hun har syet den om til en pude i dag, for den var så slidt, og det mønster har jeg tegnet af også. Har en plan om at strikke noget med det, måske en trøje, men det bliver først til efteråret.

Ellers er der ikke mindre end to strikke"konkurrencer" i gang på Færøerne om at lave strikkeopskrifter, hvor man så kan vinde garn til mange års forbrug. For 7000 kr i den ene, kan ikke huske den andens præmie. Men måske ikke så dumt, ville det gælde med genopdagning/redesign af gamle mønstre? :) Gudrun og Gudrun "opfandt" jo heller ikke stjernemønsteret, selvom det er deres kendetegn i dag?

1 kommentar:

  1. Hej Hadla...
    tak fordi du lige "kom" forbi min blog.
    Og nu så jeg jo lige din, og blev helt optaget og fik gode råd med på vejen om cykelslanger, vask, glathed og syning af tasker. DET glæder jeg mig til at prøve af
    Stine:)

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...