lørdag den 25. september 2010

nyt køkken! Eller.. halvdelen i hvert fald..

Siden vi købte vores lille lejlighed i 2008 har et tilbagevendende problem været manglende bordplads og opbevaringsplads - overalt. Men mest i køkkenet. Selvom vi kun har 2 gasblus, er der næsten ingen bordplads, og nu med en lille på vej, var det helt uoverskueligt, hvordan vi skulle få plads til pusleplads, plads til bleer og alt det nødvendige tilbehør. Vi vidste at der var plads til at udvide i køkkenet, da gulvarealet var stort nok. Der var nogle kriterier, som vi satte, og nogle kompromiser som vi måtte indgå: Der skal være opvaskemaskine; der skal være skuffer, til opbevaring, istedet for rodede underskabe; vi har en kummefryser, som vi ikke kan undvære, men den blev skiftet ud med et fryseskab, som kunne stå under en bordplade, og så skulle der være et højskab, til støvsuger, koste, strygebræt og den slags. En stor udfordring var, at der er nogle gamle gasrør, som er "indbyggede/skjulte" i en slags kasse, som går ned ad væggen og langs gulvet. Kummefryseren har stået ovenpå denne anordning, hvilket bare så dumt ud, men det var nødvendigt. 


Da min far så skulle komme til DK i helt andre ærinder, var det den perfekte anledning til at få det gjort - Manden er meget dygtig og kunne nok have ordnet det selv, men min far er OGSÅ dygtig, og det er selvfølgelig mere hygsomt at være to om det - så vi skyndte os i Ikea og fik en køkkenekspert at hjælpe med en tegning, så vi kunne visualisere vores planer. 1,2, 3, så havde vi tegnet, bestilt fryseskab og hentet alle dimser fra tag-selv-hylderne, (bortset fra KUN nogle hænglser, som var udsolgt) og afsted til kassen og betale og bestille hjemkørsel til de lange ting, som vi ikke kunne have i bilen selv. Det var fredag aften, så de kørte først ud næste dag, hvilket var fint nok.

Lørdag kommer de så med højskab, paneler og bordplade. Soooom så viser sig at være 126 cm i stedet for 186 cm. Super. Manden ringer og brokker sig, fordi vi havde selvfølgelig aftalt at den måtte være 186 for vi skulle bruge 150, men næææ det skulle vi selv tjekke inden vi forlod butikken osv osv. Da vi nemlig ikke selv skulle hente bordpladen - når de kører ud henter de varerne i vareudleveringen - var det jo ikke muligt, og efter 20 minutters diskussion, fik han overbevist damen om, at det ikke var vores skyld, og derfor skulle de komme med en ny bordplade, og afhente den forkert. Fint nok.

For at gøre en lang historie lidt kortere, så var der så også et forkert størrelse skab, som vi måtte bytte, og vistnok også nogle flere små forkertheder, MEN efter 3 aftener med sved og vistnok nogle eder, har vi nu et SÅ lækkert nyt køkken!! Se selv.

køkken før

samme hjørne - efter
Hvorfor siger jeg halvt nyt køkken? Fordi vi har kun lavet en ny sektion i den ene side, hvor der ikke var noget før (bortset fra et afsætningsbord som udgjorde det for ekstra bordplads). Den anden side hvor vasken og gasblus er, og hvor vi vil have opvaskemaskine, må vi vente med til næste gang min far kommer forbi, nok til jul, og det er desværre en mere omfattende omgang, med vvs-mand og hvad ved jeg. Men wiiiii hvor er der meget plads nu!

lige et billede af mine yndlingsdåser.. :) (Poulsens kaffe, get it??) :D 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...