mandag den 15. december 2014

status efter 2. kemo

Det er vel på plads med en opdatering. 
2. kemo blev modtaget fredag d. 5. dec. Jeg havde frygtet dagen, for det var absolut ikke sjovt, første omgang. 
Men først var der 2 rigtig gode uger, som bare fløj afsted!! Vi fik julet lidt, og pyntet lidt, og pakkekalenderen kom op at hænge, med hjælp fra min mor, inden hun rejste hjem.
Det var også i den sidste uge inden kemo'en, at håret faldt af.

Hopper frem til 5. dec. Dagen inden havde jeg været ude til samtale og aflevere bivirkningsark, og taget blodprøver. Det er meget vigtigt at den er i orden, så systemet er i stand til at modtage kemobehandlingen. Hvis ikke, bliver behandlingen udsat, og det er bare det værste der kan ske! Man sætter sig op, og samler al sin styrke, og så bliver det aflyst?? Håber aldrig det sker!
Blodprøven var heldigvis god, så jeg kunne få behandling som planlagt.
Aftenen før havde jeg været til julefrokost med jobbet. SÅ hyggeligt at se dem, og komme lidt UD, og bare tage noget ordentligt tøj på - ikke bare homewear hele tiden.

Hopper endnu længere tilbage lidt. Jeg var forbi og prøve parykker engang i ugen efter min første kemo. Det så ret så komisk ud. Eller hvad?
Totalt no-go.

Så jeg gik ud igen med 4 lækre huer! (Man får tilskud til en paryk eller huer for et vist beløb).

Men tilbage til hyggelig julefrokost med kolleger. Vi spiste oppe i tårnet på Christiansborg, ret specielt. Fantastisk udsigt, som jeg ikke rigtig kan vise, fordi der var mørkt, og havde kun min telefon at tage billeder med.
Jeg fik dog det her billede på vej afsted.. wait for it, wait for iiiit…

Havde endda syet ny (jule)kjole. 

Jeg havde så en af de fine huer på, men helt ærligt, den generede ret meget efter noget tid, så jeg tog den af. Det var lidt grænseoverskridende, men befriende. Glemte det efter lidt tid. 

Hopper frem til i aftes. Den lille har været syg hele ugen, og været hjemme. Selvom Farmor er på besøg og aflaster i forbindelse med kemo, så er han så pivet, at det kun er Mor som duer i den situation. Og helst Far, når han er hjemme. DET har været hårdt. Jeg har været mega træt, men har heldigvis haft mindre kvalme end sidst. Har dog haft ret så ondt i maven. Tænker om det er en bivirkning af al den kvalmestillende medicin? Det må jeg finde ud af til næste gang. For det KAN også være fordi jeg har set lidt stort på det der med ikke at spise sukker og kulhydrater, og det kan maven heller ikke lide. Tilbage til i aftes. 
Vi er alle tre gået i seng, (den lille sover i vores seng, vi har simpelthen pakket tremmesengen væk, for han brugte den ikke!), og halv et kommer den store trissende ind, og putter sig hos mig. Så på den ene side en megaforkølet og snottet snorkende unge, som skiftevis ligger og sparker mig med sine helikopterben, og skiftevis maser hovedet ind under/op på mit hoved. Han skal bare ligge tæt! Og på den anden side Marcipangrisen som ligger og klør sin eksem, så det næsten gør ondt på mig også. Manden ligger også og snorker lystigt. Prøver et par gange at sparke til ham, men det hjælper ikke. 
Undrer mig over hvorfor jeg er vågen, dagen har været hård og lang, så jeg burde gå fuldstændig kold. 
Mærker efter, og det er noget med håret tror jeg. 
Jeg har dagen efter - i dag - tænkt mig at gå til den årlige julekonsert i Helligåndskirken på Strøget. Det er en Nordatlantisk Julekonsert, hvor "mit" gamle kor synger, samt min bror og søsters kor, og 4 andre. Jeg bliver bevidst over, at jeg faktisk spekulerer lidt over det der med håret. At jeg har fravalgt paryk.. betyder det så, at jeg skal gå med hue altid når jeg er ude? For hvis skyld? For min skyld? Pros: med en hue bliver man mindre "synlig", men helt ærlig, hvem kigger ikke lige en ekstra gang, når man ser de der kemo-huer? Men måske en huer giver lidt mere privacy alligevel.
Cons: Huen er irriterende i længden. Man har en del nerver sådan på hovedbunden, og er ret følsom, så når jeg sidder med huen på, får jeg pludselig totalt kuldegysninger, og nærmest tics, det er ikke sjovt. Desuden, man ser mega syg ud uden hår. Jeg ER ikke syg, jeg får bare kemo. 
Folk bliver måske utilpas over at jeg er skaldet? 
Nåmen, jeg vender og drejer det lidt, og SÅ kan jeg falde i søvn. Konklusionen blev, at jeg havde min hue på, og tog den af da den begyndte at genere. 
Fik selvfølgelig kun positive hilsener, og det var hyggeligt at se alle fra koret igen. Nu er der så mange nye, men et par af "de gamle" var der stadig. Savner koret. 

Hopper tilbage til kemo'en. Fik den ca samme tidspunkt som sidste, ved 10-tiden, og denne gang vidste jeg hvordan det foregik. Det tog længere tid end sidst, dog. Bagefter cyklede jeg ud på Amager igen, og direkte til en flink dame, som gav mig akupunktur mod kvalme. Jeg havde kontakte hende, hun har en lille praksis tæt ved os, og hun ville gerne gøre et forsøg (og vil ikke modtage penge for det!) og se om det kunne hjælpe mig mod kvalmen. Eneste gang jeg har prøvet akupunktur før, var ved Jónis fødsel, hvor jeg ikke rigtig tror det hjalp en skid, der var dog ikke andre hjælpemidler på det tidspunkt, så why not. Dengang kom jeg hjem efter fødslen, sov 3-4 timer, og opdagede derefter, at nålene stadig sad i!! 
Efter akupunktur tog jeg hjem og ventede. Hentede børnene i institution, og min søster kom forbi at hjælpe, hvis nu. 
Det tog længere tid end sidst, men så kom kvalmen, omkring 17-18-tiden. Svigermor landede i lufthavnen, og skulle hentes, og Manden måtte tage begge børn med i bilen afsted. Der var intet at gøre, jeg måtte ligge ned. Lige som sidst var lørdagen bare væk i kvalme og liggen i sengen. Fik dog spist noget mad lørdag, i modsætning til sidst. 
Søndag havde jeg det meget bedre, og vi var hele familien plus Farmor til julefest i Søndagsskolen. Det var SÅ hyggeligt, glad for at vi var med. 
Jeg tog al min medicin, næsten efter planen, for det er eddermame svært at holde styr på! Skal have "min" sygeplejerske til at pensle det meget bedre ud for mig næste gang. Jeg tror jeg var lidt dopet, kunstigt hold oppe. For så kom mavepinen. Og det blev mandag, og tirsdag, og så blev den lille syg, og holdnuop det var en hård uge. 

På den positive side, så har Jenny Lóa nydt at have Farmor på besøg. (Og vi andre selvfølgelig). De to kan lege og gemme sig inde på værelset med lukket dør, så man næsten glemmer at de er der. Det har så været heldigt, for Jóni har været så pivet, at han har krævet én persons opmærksomhed nonstop. Har grædt, og ikke ville spise, ikke ville noget som helst. Hostet som et alderdomshjem. 
(Vi endte hos vagtlægen i dag, for at få tjekket, at der ikke var noget på lungerne, for natten var så hård, og han fik hosteanfald efter hosteanfald, og kunne næsten ikke få luft). 

Der er blevet bagt pebernødder og sirupskager. Fryseren blev fyldt med boller, og her til aften har vi fået pandekager, efter en omgang riv i ovnen. (færøsk specialitet). 


Nu ser vi fremad, det kan kun blive bedre. :) Forhåbentlig 2 gode uger igen, inden næste omgang. 29. december. Mine forældre kommer d. 28. Farmor rejser hjem i morgen. Det bliver hårdt for JL.  

Der skal stadig købes juletræ. Nogle julegaver mangler. Ehm ret mange faktisk.. :/ 4 kommentarer:

 1. Gott at hoyra, at tað gongur gott! Og annars riggar tú mega væl uttan hár! :) Gott tú ikki fekk tær parykk! Men eg kann ímynda mær, at tað má vera eitt sindur kalt til tíðir. Alt tað besta herfrá!

  SvarSlet
 2. Altso altso tú ert sterk Halla. Fantastiskt, at tú finnur yvirskot í einari so truplari tíđ. Ynski tær og tínum alt tađ besta.

  SvarSlet
 3. Tú ert lekkur og smekkur - riggar skidi gott á myndini :)
  Karin

  SvarSlet

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...