onsdag den 23. oktober 2013

En almindelig ualmindelig hverdag på barsel

MereMaria har startet en blogleg, hvor hun opfordrer til at man dokumenterer en helt almindelig hverdag på barsel. Det syntes jeg lød som en sjov "leg" og har meldt mig til, og her er så mit bidrag. Det skal siges, at ingen af vores hverdage er specielt almindelige lige nu, men det er så også én slags barsel, den ualmindelige. (I hvert fald noget af den..)

8.20: Vi har haft en ok nat, men den 2,5 årige Marcipangris sover ikke specielt godt, og kan holde os mig vågen en stor del af natten, når hun kommer ind i vores seng, og vælter rundt og prøver at falde til ro igen. Det skete i nat, så det er måske derfor at vi sover lææænge. Næsten for længe, for kl 10.00 skal vi være ude af huset for da kommer rengøringen, og da skal der være ryddet op!

10.00-13.00: Vi klarer at komme ud af døren og har besluttet at tage ned på den lokale lille strand, som er i gåafstand. Det kræver som regel en del overtalelse at få den store til at sidde i sin vogn, men det går forbavsende let. Denne gang er det den lille, som ikke vil ligge, og græder indtil han bliver taget op og vugget lidt, og falder i søvn da vi kommer til stranden. Der er sten i vandkanten, så det er ikke den bedste badestrand, men det er faktisk en fornøjelse for den store at bygge sten i bunker og forsøge at kaste i vandet.. Herlig måde at fordrive tiden på sammen med far. Mor får lov til at dase i solen, indtil Baby vågner. 
Far henter kaffe og smootie og vi sidder lidt i stolene og kigger på mennesker.. Den store morer sig med at jagte duer.

12.30: Vi vender næsten hjemad, og denne gang skal den store overtales til at sidde i sin vogn.. Grrrr hun tester vores tålmodighed som kun en 2,5 årig kan gøre det! 

Det er sååå lækkert at komme hjem til rent og ryddeligt hus, elsker det og har lyst til at pakke damen ned i kufferten og tage hende med når vi rejser igen. 


Efter en bid frokost synes vi at det ville være rart med en spadseretur ned til byen. Vi har ikke planlagt noget specielt i dag, tager det som det kommer. Det er lidt overskyet, men stadig varmt en 28 grader, så turen giver sved på panden hos de voksne, især hjem igen op ad bakke. 


15.00: Efter lidt frem og tilbage inde i et af shoppingcentrene - hvor den store får skrigeflip hvis hun ikke får lov til at sidde på samtlige lege-put-en-euro-i-biler - men vi må aldrig putte penge i! - er det tid til et pitstop. Marcipangrisen lever op til sit kælenavn nu, og har udviklet et gedigent chokoholic gen mens vi har været afsted. Eller bare sukker generelt. Der er ingen vej udenom en is.. mens vi kigger på billeder af salat. Det tæller næsten, ik? 


Baby vågner og vil også være med.. (Tjek solbrille-spejlbilledet?:))

De voksne holder sig heller ikke tilbage og går all in med is! 

17.00: Tager turen hjem i højt tempo. Må stoppe halvvejs og sætte os og amme meget offentligt i en slags gadearena.. hm.. Ved ikke om det er ildeset eller hvad, men det er meget sjælden at vi har set ammende ude i "livet". Og jeg får altså nogle lange øjne når der er nogen der opdager at der ligger et barn og spiser dér. Selvom alle stort set går rundt i g-streng midt på gaden og bader topløse over det hele.. 

18.00-19.00: Lige præcis I DAG et det så mig der laver aftensmad! Undtagelsesvis. Det er ellers altid Manden mins tjans. Men vi fik fisk i fad med grønt og kokusmælk. (Huset vi lejer er SÅ dårlig udstyret, der er f.eks. ikke noget ildfast fad, så vi kører med engangs.)


kl. 19.00 bliver den store puttet, siden hun ikke sover eftermiddagslur mere. Måske fordi hun sov længere i morges - hun hiver som regel sin far op kl. 6.30-7.15 - er hun ikke nem at putte i dag. Vi har ændret "rutinen" mens vi er her, for ja, der var så mange omvæltninger, og ville i hvert fald sørge for at hun føler sig tryg når hun falder i søvn, så nu lægger jeg mig med hende, læser en historie (Peder Pedal som møder en lastbil for første gang! om og om igen, hver aften) og når den er slut, tænder vi for babyalarmens sovemusik. Så nusser hun mit hår til hun falder i søvn. Det tager som regel ikke lang tid, men i aften skal vi igennem repertoiret 3 gange, før det lykkes! 
Øv, for havde tænkt mig at tage en halv time med baner i poolen efter den is i dag, men det går så ikke, for den lukker kl 20.00. 
Imens vi putter hygger Baby og far, indtil den lille er træt, og bliver lagt i vognen, og får en tur rundt om blokken. Sukker over hvor genialt det er at bo i hus med hvor man bare kan trille en tur på fortovet og lulle barnet i søvn. Og ikke i lejlighed på 3. sal. :( 


kl. altforsent: Den lille bliver ved med at vågne i sin vogn på terrassen, og tilsidst dropper vi at prøve at få ham til at sove videre. Han kæmper med tand nr 2, og har dårlig mave. Får mad og sidder og hænger mens mor og far ser Mad Men afsnittet færdigt. :)

kl. 23: ZZZZZ og krydser fingre for en rolig nat. 

Det skal så siges, at næsten ingen dage har været ens, mens vi har været her de sidste 7-8 uger. Vi har ca 6 uger tilbage, og vi prøver at få så meget ud af tiden som muligt. Vi er turister, men vi kan tage det mere i vores eget tempo, og skal ikke klare alle seværdighederne på 1 eller 2 uger. Vi har i den grad stiftet bekendtskab med den spanske manana kultur, og kæmper for at vænne os til siesta'en. Jeeezzz.. Men når det er sagt, så er det ret dejligt, at være sammen alle 4 hele tiden. Og vi kommer tidsnok tilbage til den grå og stressede hverdag i Danmark. 

over and out fra Gran Canaria, Meloneras. 

1 kommentar:

  1. Skeg at lesa, Halla. Tvey deilig børn :) Tit ordiliga njóta tad - lekkurt hjá tykkum. Heilsa gemalinum:) Klemm Tóra

    SvarSlet

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...