lørdag den 23. september 2017

Den dag vi fik nr 3

Jeg havde termin d. 24. januar, men havde indstillet mig på, at denne gang kom jeg nok til at gå over termin og så lidt frem til at vente på den lille, og gøre mig helt klart.

Det var nemlig sådan, at jeg havde en eksamen d. 23. som lige skulle klares. (stadig i gang med MA i jura). Et kæmpe pensum på næsten 1000 s. var læst og terpet, og jeg følte mig ok klar, var i hvert fald sikker på, at jeg absolut ikke skulle til re-eksamen, og læse det hele én gang til. Jeg havde oprindelig stået til at skulle op d. 24. aller sidst, men havde fået byttet mig til en plads dagen før.

Det var vist ret heldigt. Om natten d. 23. var jeg oppe og tisse, og syntes at der var noget.. en fornemmelse. Tog et bind på, og tænkte mit, men lagde mig igen, og da morgenen kom, og jeg igen var på toilet, mærkede jeg den distinkte fornemmelse af at vandet gik. ØV! Desuden var det vand som havde sivet i bindet grønt, og det vidste jeg hvad betød. Ud på hospital med det samme, og kontrolleres.
Gik ned og informerede Manden om at han måtte se at få børnene afleveret i børnehave, og meldt ind på job, at han ikke kom i dag.     

Imens hastepakkede jeg hospitalstasken, (havde slet ikke fået det ordnet, da jeg som sagt havde planlagt at skulle gå over, og ordne alt det der babystuf efter eksamen) :)  - alt mit læsestof og computer, og skændte ud på mig selv og babyen og verden.

På fødegangen undersøgte de mig, og var enige i, at fostervandet var grønt. Der var dog ingen stress tegn på baby ved undersøgelsen, og jeg tiggede om at få lov til at tage min (mundtlige) eksamen, så jeg ikke skulle til re-eksamen. Jeg havde det fint, meget lidt ve-smerter, kl. var næsten 10 og eksamen var kl. 11, og varede 1 time.
De syntes ikke jeg var rigtig klog, men efter konsultationer med alle tilstedeværende jordemødre, fik jeg lov til at køre, tage min eksamen, og skulle skynde mig tilbage!

Manden kørte mig selvfølgelig, bar mine ting op, og forlod mig så.

jeg blev kaldt ind, valgte spørgsmål, og gik ind til en halv times forberedelse. Kunne godt mærke lidt til veer, men  meget lidt. Koncentrationen var så som så, men jeg kom ind til eksaminationen, svarede på spørgsmålene, og ud igen, vente vente på karakter. Ind igen, fik et 10-tal (MEGET GLAD) og så ud igen, og babu ud på fødegangen.

Så var klokken blevet lidt over 12, og stille og roligt begyndte veerne at tage til. Jordemoderen har noteret, at veerne starter rigtigt kl. 14. Det var et helt nede på jorden forløb. Vi havde en fødestue, og der var kun os to, og indimellem en jordemor, som tjekkede maven, monitor på babys hjerteslag, og om jeg åbnede mig. Jeg døsede lidt hen indimellem.

ud på eftermiddagen/tidlig aften kom jeg i et badekar, og kunne sidde lidt og blive bruset med varmt vand på ryggen og lænden. (Mine veer sidder altid i lænden!) Jeg kunne dog ikke tage rigtig karbad, fordi vandet havde været grønt, og der var infektionsfare ved at sidde i vand. (Tror jeg?)
Op på briksen igen, og jeg husker at jeg så på klokken, da den var 19, og tænkte, at det her klarer jeg ikke meget længere. Og ganske rigtigt - kl. 19.41 kom han. Verdens sødeste.     

 

1 kommentar:

Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar, tak for det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...